Kollektivtrafiken när den är som sämst

När jag slutade jobbet skyndade jag mig för att hinna med buss 471 till Nacka. Jag skulle till Bygg Ole och köpa lite smått och gott till sjövillan. En resa som skulle ta 16 minuter. Det började dåligt. När jag kom fram till busshållplatsen körde bussen och det hjälpte inte att jag sprang. 8 minuter till nästa buss. Jag väntade. Och väntade. Åtta minuter blev snarare 15 minuter innan bussen kom. Jag gick på och resan som skulle ta 16 minuter översteg 20 någonting på grund av all trafik. Ja ja sånt händer tänkte jag och traskade glatt till det stora byggvaruhuset.

Första anhalten var färgavdelningen där jag skulle köpa svart färg för att pimpa mitt kök lite. Jag hade ingen aning om vilken färg jag skulle så fick vänta på hjälp vilket visade ta sin lilla tid på grund av en krävande kund före mig i kunden. Fick till sist hjälp och köpte både färg, silikon, nåt köldskydd till badrumsfläkten, spikar och lite värmeljus. Betalade i kassan och begav mig mot bussen för att åka till Orminge Centrum och handla mat.

När jag kom fram till busshållplatsen stod det att bussen skulle komma om 4 minuter. Dessa fyra minuter blev hela 15 minuter innan bussen kom. Smockfull. Körandes långsammare än en snigel med stukad fot. Kom till sist fram och fyllde på mitt månadskort för bussen och handlade mat på Coop. Missade den braiga bussen som stannar utanför villan med två minuter så var tvungen att ta den sega bussen som stannar mycket längre ifrån. Kände inte för att gå hem hela vägen och släpa två tunga kassar i 20 minuter. 5 minuter sa tavlan och vann mitt förtroende ännu en gång.

13 minuter senare rullade buss 444 in och jag fick ta långsvängen runt Ormingeringen innan jag hoppade av vid Korset och promenerade fem minuter hem. Klockan 20.00 prick vred jag om nyckeln i låset. Tre timmar efter att jag slutat jobbet. Äckligt hungrig och toktrött. Hade jag gjort samma utflykt med bil hade kalaset tagit max en timme. Jag har huvudvärk och önskar mig en egen bil mer än nånsin.
Allmänt | | En kommentar |
Upp