Det där med Valborg

För inte alltför många år sen var Valborg en rätt stor grej. Eller inte jättestor som när man var en finnig tonåring och nyss smuttat på en öl första gången. Valborg är dessa små finniga fjortisars nationaldag. Men när man är lite äldre är det fortfarande en rätt viktig dag. I alla fall en dag där man vill att det ska hända nåt festligt. 

Nåt festligt innefattar oftast en grill, ett gäng öl och roligt sällskap. Eventuellt lite lekar och en filt i gräset om vädret tillåter vill säga. Plus en brasa nånstans såklart! Ett av mina roligaste Valborg inträffade för fyra år sen på den tiden när jag bodde i Stockholm och följde med kusin Johan till hans kompisar i den lilla stugan ute på Gåsö. Den dagen och kvällen innehöll alla ingredienser enligt ovan plus vedeldad bastu och bad ute i det fria(!)

Det jag vill komma till är att i år blev Valborg så långt ifrån det man kan komma. Jag jobbade hela helgen och vi hade planerat en rätt lugn kväll som i och för sig skulle innehålla grill, ett par öl och en brasa. Ines första majbrasa. 

Men så blev det inte. Lillskruttan var sjuk och jättematt så efter ett samtal till 1177 satt vi där i en sliten soffa på Närakuten i Kungsbacka. Sköterskan tog prover och läkaren undersökte. Så gott det gick för Ines ville inte bli undersökt. Och absolut inte bli provtagen på så hon skrek allt vad hon kunde. Som tur är visade proverna inget allvarligt. Utan ett elakt förkylningsvirus. Vi fick hosmedicin utskrivet och förmaning att kontakta vården igen på tisdag om hon inte var bättre. Idag är det tisdag och hon mår mycket bättre även om hon fortfarande inte är sig själv. 

Och till middag på Valborg blev det istället för grill McDonalds och så gjorde vi chokladpudding till efterrätt. Inte från grunden utan sån på pulver och mjölk från Ekströms. Kvällen spenderades efter att vi kommit hem i soffan framför The Unbreakable Kimmy Schmidt. Så trötta att vi knappt orkade prata utan mest satt där i varsin ände av soffan och flinade lite halvt när det var roligt på TVn. Men det gjorde inget. Visst Valborg blev inte som det var tänkt även om förväntningarna var väldigt mycket lägre än tidigare år. Men inte ens det spelade någon roll. Vi hade nånstans mitt i allt ändå rätt mysigt. Fast nu tycker jag inte att Ines behöver vara sjuk på länge om ens någonsin igen. 

Allmänt | |
Upp